Завъртулки със сирене и чубрица

28/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру223685582017
"Не само са завъртяни, но са и много вкусни - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 700
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в 100 мл топла вода със захарта и 2 с.л. брашно, оставя се да шупне 10-15 минути.

Брашното сипваме в тава и в средата се чуква яйцето, като жълтъкът се отделя за намазване отгоре. Добавя се олио, сол, киселото мляко, останалата вода и замесваме средно меко тесто.

Оставя се на топло да втаса за 40 минути.

Разделя се на две части и всяка се разточва на правоъгълник. Намазва се тук там с мека мас и половината кора се поръсва с натрошено сирене и щипка чубрица.

Захлупва се с останалата половина и краищата се притискат. Нарязва се на ленти по 2 см. Дължината на лентите е две педи и се усукват като въже, а то се завива на охлюв, да се получи завъртулка.

Нареждат се в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък с 1 с.л. олио и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна на 190 градуса около 25-30 минути до готовност.

Сервираме топли, ароматни и вкусни!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар