Супа от скумрия

Супа от скумрия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сгряваща рибена супичка за студените зимни дни Бон Апети!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. средна
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • чесън - 1 - 2 бр. скилидка
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • девесил - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • жълтък - 1 бр.
  • готварска сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешности, измива се и се вари, като се изхвърля отделената пяна. Когато омекне, се изважда и почиства от кости, накъсва се на парченца.

В тенджерка се загрява олио и запържваме нарязан ситно лук и настъргани моркови, да сменят цвета си. Добавя се червен пипер, сипва се прецеден бульон от варената риба.

Прибавят се кубчета картофи, скилидки нарязан чесън, сол, черен пипер, девесил и рибните парчета.

Готви се, докато омекнат зеленчуците.

Жълтъкът се разбърква с готварската сметана и един черпак от супата. Налива се внимателно и се разбърква.

Застроената супа не се покрива с капак, защото ще се пресече.

Сервираме топла рибената супа, поръсена с нарязан ситно пресен магданоз и щипка черен пипер.

Супата от скумрия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: