Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешности, измива се и се вари, като се изхвърля отделената пяна. Когато омекне, се изважда и почиства от кости, накъсва се на парченца.
В тенджерка се загрява олио и запържваме нарязан ситно лук и настъргани моркови, да сменят цвета си. Добавя се червен пипер, сипва се прецеден бульон от варената риба.
Прибавят се кубчета картофи, скилидки нарязан чесън, сол, черен пипер, девесил и рибните парчета.
Готви се, докато омекнат зеленчуците.
Жълтъкът се разбърква с готварската сметана и един черпак от супата. Налива се внимателно и се разбърква.
Застроената супа не се покрива с капак, защото ще се пресече.
Сервираме топла рибената супа, поръсена с нарязан ситно пресен магданоз и щипка черен пипер.
Супата от скумрия е готова.