Начин на приготвяне
Измийте и почистете чушките.
В гореща мазнина се запържва празът, добавят се 2 пресовани скилидки чесън и един рендосан морков. Добавя се каймата и се овкусява с кимион, черен пипер, чили, кориандър.
Когато каймата се запържи, сложете и почистения ориз. Запържете ориза, докато стане кристален, след това добавете 1 ч.ч вода. Оставете да покъкри.
Когато оризът попие водата, свалете от котлона. Изчакайте 5 минути, докато сместа изстине.
Напълнете чушките с плънката и ги подредете в тавичка. Налейте малко вода в тавата и поръсете чушките с малко мазнина. Пече се около 25 минути на 200 градуса.
1 кофичка мляко се поставя в купа и се разбива с вилица, докато се получи хомогенна смес, добавят се 3 скилидки пресован чесън, щипка сол, копър и няколко капки зехтин.
Сосът отново се разбърква и се оставя за 1 час в хладилника, за да се овкуси.
Пикантните пълнени чушки с чеснов сос са много вкусни.