Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани с хрупкава коричка

Руло Стефани с хрупкава коричка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Руло Стефани с хрупкава коричка5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"С хрупкава коричка е най-вкусно, опитайте и ни кажете, че сме прави"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • галета - 50 г + 50 г за овалване на рулото
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 3 бр. сварени+ 1 бр. сурово за намазване на рулото
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в дълбока купа. Добавят се галета, сол, черен пипер, кимион и накълцан магданоз.

Омесва се хубаво и се оставя в хладилник да престои за 1 час.

После от каймата се отделя една шепа, а по-голямото количество се прави на руло, като по средата се оформя на лодка.

Нареждат се сварените яйца, а с отделената кайма се покриват. Отново се дооформя на солено руло.

После първо, се овалва в брашно, намазва се от всички страни с разбито яйце и накрая се овалва в галета.

Прехвърля се в малка тавичка и се пече в загрята фурна на 200 градуса за 35 минути.

Рулото Стефани с хрупкава коричка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: