Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба със саламурика

Рибена чорба със саламурика

Рибена чорба със саламурика
Снимка: Стояна Чанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Знаете ли какво точно представлява саламуриката? Ще разберете от тази вкусна рецепта"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг (поне 3 вида)
  • картоф - 2 бр.
  • морков - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • девесил - 1 връзка
  • целина - 1/2 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • жълтък
  • кисело мляко
  • оцет - за застройка
  • За саламурика
  • чесън - 1 глава пресован
  • бульон - 1 с.л.
  • люти чушлета - 3 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода се слагат нарязаният лук, 1 морков, картофите и 1 клонка девесил и се оставят да врат до сваряване на картофа.

В касерола се слага олиото и настърган на ситно ренде морков и леко се задушават, свареният картоф и девесил се изваждат и се намачкват.

В бульона се слага рибата и се сварява, след което се отстранява и обезкостява, задушеният морков, още малко нарязан девесил, целината, маслото и черният пипер се добавят към бульона и картофа и се оставят да поврат 5 мин., добавя се и изчистената риба и се застройва.

За саламуриката всички продукти се смесват и се слага в рибената чорба на вкус.

Рибената чорба със саламурика е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: