Шаран плакия с праз

29/11/2017
"Рецепта, която лекува безапетитие "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 820
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • шаран - 3 - 4 шайби
  • праз - 3 стръка
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • домати - 300 г от консерва
  • девисил - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • бахар - 3 - 4 зрънца
  • черен пипер млян - 1 щипка
  • захар - 2 щипка
  • вода - 100 мл
  • HOSSO - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме шарана до златисто.

В същата мазнина задушаваме предварително нарязания на по-големи кубчета праз. След като омекне, се сваля от котлона.

Разбъркваме праза с доматите (ако доматите в консервата са цели, се нарязват), нарязаните на колелца кисели краставички и всички подправки.

Добавяме и водата, за да не е много суха сместа. Ако в доматите има много сок, може да не се добави вода.

След това редим шайбите шаран в тава.

Заливаме ги с горната смес и печем във фурна около 30 мин на 180 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар