Филе от риба с доматен сос и маслини

29/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702126161
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • паламуд - 800 г охладено филе (може и скумрия)
  • доматено пюре - 8 с.л.
  • рибен бульон - 300 мл. или вода
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 60 г
  • зелени маслини - 10 бр. без костилка
  • черни маслини - 10 бр. без костилка
  • чесън - 1 скилидка, запечен
  • захар - 1 ч.л. равна
  • дафин - 4 листа
  • розмарин - изсушен - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян
  • лимон - сока от 1/2 плод
  • растителна мазнина - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите охладени филета подсушаваме и овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме ги с лимонов сок и оставяме в хладилник за около час.

За приготвянето на соса ни е необходима малко мазнина, в която да запържим брашното до златисто.

Разбъркваме с дървена лопатка и прибавяме доматеното пюре, предварително размито с рибен бульон или топла вода.

Прибавяме и ароматите - пресованата изпечена скилидка чесън, пипера на зърна, дафиновите листа, розмарина, оцета, захарта и сол на вкус.

Захлупваме съда и сосът къкри на слаб огън, докато се редуцира. Прибавяме към него маслините.

През това време изпичаме филетата на грил тиган. Сервираме в порционни чинии и заливаме със соса.

Поднасяме ястието топло и с чаша бяло вино.

Съвет: Най-добрият бульон е от риба е рагу от сьомга. Когато приготвям от него супа, винаги заделям в бутилка и съхранявам във фризара. Обогатява и подсилва вкуса на соса, а ароматът е вълшебен.

Изпечените скилидки чесън имат съвсем различен и не толкова натрапчив вкус, особено за тези, които не понасят миризмата. Сладникавият му привкус е нотка очарование в ястията, сосове, дресинги и апетитни разядки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар