Сьомга със зеленчуци на пара и сос Холандез

30/11/2017
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф517382922
"Ето и един кулинарен шедьовър от Холандия, който ценителите на добрата храна ще оценят подобаващо "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 064
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сьомга - 3 филета
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - бучка
  • за соса
  • краве масло - 125 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимон - 1–2 с. л. сок от
  • сол - на вкус 
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В машинка на пара налейте водата отдолу.

В първата тавичка подредете филета, които предварително сте овкусили със сол и черен пипер. Сложете втората тавичка и наредете зеленчуците на един ред.

Пуснете уреда за 40 мин и оставете да се готви.

Направете соса Холандез, като сложите на водна баня жълтъците с лимоновия сок. Котлонът не трябва да е много силен. Бъркайте, без да спирате.

Когато се сгъстят, изместете от котлона и на тънка струйка добавете разтопеното маслото. Наливайте по малко и бъркайте бързо. Внимавайте да не се пресече.

Извадете рибата и зеленчуците и подредете в голяма чиния.

Посолете зеленчуците и сложете няколко малки бучки масло отгоре върху тях.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар