Начин на приготвяне
В машинка на пара налейте водата отдолу.
В първата тавичка подредете рибните филета, които предварително сте овкусили със сол и черен пипер. Сложете втората тавичка и наредете зеленчуците на един ред.
Пуснете уреда за 40 мин и оставете да се готви.
Направете соса Холандез, като сложите на водна баня жълтъците с лимоновия сок. Котлонът не трябва да е много силен. Бъркайте, без да спирате.
Когато се сгъстят, изместете от котлона и на тънка струйка добавете разтопеното маслото. Наливайте по малко и бъркайте бързо. Внимавайте да не се пресече.
Извадете задушената риба и зеленчуците и подредете в голяма чиния.
Посолете зеленчуците и сложете няколко малки бучки масло отгоре върху тях.
Сьомгата със зеленчуци на пара и сос Холандез е много вкусна.