Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Рибни шницели от скумрия

Рибни шницели от скумрия

Рибни шницели от скумрия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Обзалагаме се, че ще си вземете допълнително, защото знаем колко са вкусни"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л. за гъста каша
  • магданоз - пресен
  • гарниране
  • туршия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се срязва на две половини, почиства се от вътрешности и поръсена с малко сол, олио и черен пипер се пече във фурната до готовност.

Изважда се, почистваме от гръбнака и малките костички, накъсва се на малки парченца като за супа.

Сипва се в купа, добавят се две средно големи яйца, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер. С лъжица сипваме брашното и се бърка да се получи гъста каша.

Може да отиде и повече брашно или по малко зависи от големината на яйцата.

Загрява се олио в тиган и оформяме рибните шницели с лъжица, а големината е както си прецените.

Пържим от двете страни на 4 степен, докато добие златист цвят.

Изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме по два шницела с гарнитура от туршия.

Сипете чаша вино и наздраве!

Рибните шницели от скумрия са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: