Начин на приготвяне
Скумрията се срязва на две половини, почиства се от вътрешности и поръсена с малко сол, олио и черен пипер се пече във фурната до готовност.
Изважда се, почистваме от гръбнака и малките костички, накъсва се на малки парченца като за супа.
Сипва се в купа, добавят се две средно големи яйца, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер. С лъжица сипваме брашното и се бърка да се получи гъста каша.
Може да отиде и повече брашно или по малко зависи от големината на яйцата.
Загрява се олио в тиган и оформяме рибните шницели с лъжица, а големината е както си прецените.
Пържим от двете страни на 4 степен, докато добие златист цвят.
Изваждаме върху салфетка да попие мазнината.
Сервираме по два шницела с гарнитура от туршия.
Сипете чаша вино и наздраве!
Рибните шницели от скумрия са готови.