Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен шаран във фолио с орехи, лук и домати

Печен шаран във фолио с орехи, лук и домати

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печен шаран във фолио с орехи, лук и домати
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"По-здравословна, по-лесна и гарантирано вкусна рецепта за сочно шаранче"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. (средно голям)
  • домати - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • орехи - 1 к.ч. (натрошени)
  • чесън - 6 скилидки
  • лимон - 1 бр.
  • девесил - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте шарана и нарежете на шайби, овкусете със сол и девесил.

Нарежете доматите и лука на средно дебели кръгчета. Чесъна също нарежете на тънки ивици, а орехите натрошете или начупете, трябва да са на едри парчета.

Нарежете фолиото на големи квадрати, поръсете със зехтин и върху всеки квадрат сложете по 2-3 парчета от домата и лука.

Отгоре поставете по две парчета от шарана, поръсете с чесъна, орехи и още подправки, ако обичате, а най-отгоре - парче домат, лук и лимон.

Завийте хубаво фолиото, направете една дупчица с клечка или острието на ножа, печете рибата на 200 градуса за около 20 минути.

Извадете и разтворете пакетчетата, отново ги върнете в печката само на горен реотан за запичане.

Печеният шаран във фолио с орехи, лук и домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: