Начин на приготвяне
Измийте шарана и нарежете на шайби, овкусете със сол и девесил.
Нарежете доматите и лука на средно дебели кръгчета. Чесъна също нарежете на тънки ивици, а орехите натрошете или начупете, трябва да са на едри парчета.
Нарежете фолиото на големи квадрати, поръсете със зехтин и върху всеки квадрат сложете по 2-3 парчета от домата и лука.
Отгоре поставете по две парчета от шарана, поръсете с чесъна, орехи и още подправки, ако обичате, а най-отгоре - парче домат, лук и лимон.
Завийте хубаво фолиото, направете една дупчица с клечка или острието на ножа, печете рибата на 200 градуса за около 20 минути.
Извадете и разтворете пакетчетата, отново ги върнете в печката само на горен реотан за запичане.
Печеният шаран във фолио с орехи, лук и домати е готов.