Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пиле жулиен с топено сирене, сметана и кашкавал

Пиле жулиен с топено сирене, сметана и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле жулиен с топено сирене, сметана и кашкавал
Снимка: Мария Симова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"На вкусната гозба калориите се отчитат наполовина, затова хапвайте на воля пиле жулиен с топено сирене, сметана и кашкавал"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1.2 кг
  • лук - 3 глави
  • топено сирене - 200 г
  • кисели краставички - 6 бр.
  • бекон - 250 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • кашкавал - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • бяло вино - 150 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе, бекона, киселите краставички на ленти , но поотделно. Нарежете лука на полумесеци, а топеното сирене - на малки кубчета.

Разтопете маслото и запържете в него нарязаното пилешко филе, докато се изпари сосът му.

Добавете нарязания лук и пържите до омекването му, прибавете нарязания бекон и след кратко запържване добавете нарязаните кисели краставички.

Налейте сметаната и добавете нарязаното топено сирене, оставете ястието да покъкри на слаб огън.

След като се посгъсти, налейте виното и добавете черен пипер на вкус, посолете на вкус.

Оставете за кратко да поври, разпределете задушеното пиле на порции и настържете на всяка порция от него, за да се разтопи.

Пилето жулиен с топено сирене, сметана и кашкавал е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Писков Майна
Писков Майна
Оправете поста не пише, че има бекон а долу пише да се нареже пилето и бекона. Благодаря.
16.11.2019 19:49
1
Бонка Иванова
Бонка Иванова
Какво се настъргва не пише
12.04.2019 18:14
6
1
Покажи всички подкоментари