Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе, бекона, киселите краставички на ленти , но поотделно. Нарежете лука на полумесеци, а топеното сирене - на малки кубчета.
Разтопете маслото и запържете в него нарязаното пилешко филе, докато се изпари сосът му.
Добавете нарязания лук и пържите до омекването му, прибавете нарязания бекон и след кратко запържване добавете нарязаните кисели краставички.
Налейте сметаната и добавете нарязаното топено сирене, оставете ястието да покъкри на слаб огън.
След като се посгъсти, налейте виното и добавете черен пипер на вкус, посолете на вкус.
Оставете за кратко да поври, разпределете задушеното пиле на порции и настържете на всяка порция от него, за да се разтопи.
Пилето жулиен с топено сирене, сметана и кашкавал е готово.
Коментари