Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Кюфтенца от бяла риба с джинджифил и специален сос

Кюфтенца от бяла риба с джинджифил и специален сос

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кюфтенца от бяла риба с джинджифил и специален сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Към списъка с любимите ви кюфтенца да добавим ли и тези кюфтенца от бяла риба"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 400 г кайма от филе
  • картоф - 1 бр. сварен
  • яйца - 2 бр.
  • люта чушка - 1/2 бр.
  • овесени ядки - 50 г ( предварително сварени и отцедени)
  • джинджифил - 5 см парченце, пресен
  • рибен сос - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л., на зърна
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • кориандър - 2 - 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • За соса
  • кедрови ядки - 10 г
  • орехови ядки - 10 г
  • кимион - 1 ч.л. семена
  • кориандър - 1 ч.л. нарязан
  • сух риган - 182 к.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • рибен сос - 3 ч.л.
  • балсамико - 1 с.л., бял
  • зехтин - 3 с.л.
  • фурми - 3 бр.
  • люто чили - щипка, на прах
  • лимонов сок - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме филата (от бял риба треска, костур, тилапия). Смиламе ги в блендер и добавяме свареният картоф, настъргания джиндър, рибния сос, смления черен пипер, запечените и смлени кедрови ядки.

Прехвърляме сместа в купа и добавяме разбитите жълтъци, овесените ядки, нарязаните на много ситно червена и люта пиперки и кориандъра.

Оформяме от каймата кюфтета, които потапяме в разбитите на сняг белтъци и пържим за кратко в сгорещената мазнина.

Поставяме ги върху кухненска хартия, за да поеме остатъчната мазнина по тях.

Сосът приготвяме, като запечем ореховите и кедрови ядки в сух тефлонов тиган. След като се охладят, ги стриваме на едро.

В същият тиган запичаме леко и семената от кимион, като стриваме и тях.

В купа смесваме горчицата, рибния сос, меда, оцета и зехтина до хомогенна смес.

Прибавяме ядките, подправките, нарязаните на ситно фурми и кориандър.

Разбъркваме, капваме малко лимонов сок и дегустираме на вкус.

Поднасяме рибните джинджифилови кюфтета със студения сос и гарнираме със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: