Телешки пържоли на жар

Телешки пържоли на жар

Еден АзарЕден Азар
Новак
2
4
5
05/12/2017
"Това са най-вкусните телешки пържоли, които някога ще опитате, гарантирано"
Приготвяне50 мин.
Готвене200 мин.
Общо250 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 526
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се нарязват на кубчета. Към тях се нарязват на дребно лукът и чесънът.

Всичко се слага в глинен съд, добавят се сол вкус, черен пипер, зехтин и малко вода. Съдът се захлупва и се слага във фурната на 250°С. Периодично се разбърква с лъжица.

Когато картофите са почти готови, се добавя и червеният пипер, дафиновият лист и се разбърква добре.

Марината за пържолите: 2 скилидки чесън, магданоз, черен пипер.

Намазва се след 15 мин пържолите и оставяте час да престоят.

През това време запалвате огъня, да направи хубава жар, слагате пържолите след това и през 1-2 мин ги обръщате, за да останат сочни.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар