Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с коняк и портокал

Пилешки пържоли с коняк и портокал

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пилешки пържоли с коняк и портокал
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
7
"Има поне 100 причини да сме на диета, но само тези пържоли са достатъчни, за да се откажем от подобни мисли"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 1.8 кг от бут, с кожа
  • коняк - 100 г
  • портокал - 1 голям портокал
  • пипер меланж - 1 ч.л. на зърна
  • морска сол - 1 с.л. едра
  • соев сос - 1 с.л.
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се нарязват на едри парчета и се слагат в глинен съд с капак.

Прибавям при месото коняка, меланж пипера, солта, соевия сос, маслото.

Портокалът се реже на две половини, изцежда се сокът и се добавя при пилешките пържоли.

Обърквам добре месото, за да се овкуси, и го оставям да отлежи минимум 30 минути, а най-добре около час.

Поставям капака на съда и слагам във студената фурна. Настройвам на 200 градуса и оставям да се пече за около 1 час и 40 минути.

Пържолките след печенето стават много вкусни, ароматни и сочни.

Сервирайте топли с чаша любимо питие. Пилешките пържоли с коняк и портокал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: