Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с локум и ябълки

Тиквеник с локум и ябълки

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Тиквеник с локум и ябълки
Снимка: Йорданка Тасева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"При нас тиквеник звучи гордо"

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 пакет
  • тиква - 600 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • локум - 140 г
  • орехи - 100 г натрошени
  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 100 г разтопено
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и я настъргваме. Почистваме и белим ябълките. Настъргваме ги и ги объркваме с канелата.

Локума режем на малки парченца.

Разстиламе корите две по две. Слагаме малко разтопено масло. Поръсваме със захар, тиква, ябълкова смес и орехите. Добавяме няколко парченца локум и завиваме на руло.

В намаслена тава редим корите като на охлюв. След като навием и последната кора, поръсете с масло отгоре.

Печем в загрята фурна на 180 градуса, докато почервенее. По желание може да поръсите с пудра захар отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: