Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кавърма»Постна кавърма с печурки

Постна кавърма с печурки

Постна кавърма с печурки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Постни вкусотии за душата - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. печени червени
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 70 - 80 мл
  • маргарин - 2 с.л. с аромат на масло
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете печурките и ги нарежете на полумесеци.

Нарежете лука на не много дребни парчета, а морковите - на тънки ивички.

Обелете доматите и ги нарежете на кубчета, а печените чушки и чесъна накълцайте на дребно.

Загрейте на огъня зехтина и маргарина и прибавете лука, чесъна, морковите и гъбите.

Запържете ги за 3-4 минути и прибавете печените чушки и доматите. Разбъркайте.

Разбийте в купичка доматеното пюре и червения пипер с червеното вино и с получената смес залейте зеленчуците.

Поръсете с черен пипер, мащерка и сол на вкус.

Разбърквайте периодично и пържете, докато зеленчуците поомекнат и останат на мазнина.

Сервирайте кавърмата топла с пресен хляб.

Постната кавърма с печурки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: