Начин на приготвяне
Измийте и почистете печурките и ги нарежете на полумесеци.
Нарежете лука на не много дребни парчета, а морковите - на тънки ивички.
Обелете доматите и ги нарежете на кубчета, а печените чушки и чесъна накълцайте на дребно.
Загрейте на огъня зехтина и маргарина и прибавете лука, чесъна, морковите и гъбите.
Запържете ги за 3-4 минути и прибавете печените чушки и доматите. Разбъркайте.
Разбийте в купичка доматеното пюре и червения пипер с червеното вино и с получената смес залейте зеленчуците.
Поръсете с черен пипер, мащерка и сол на вкус.
Разбърквайте периодично и пържете, докато зеленчуците поомекнат и останат на мазнина.
Сервирайте кавърмата топла с пресен хляб.
Постната кавърма с печурки е много вкусна.