Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филе от риба тон във винегрет от мед и горчица

Филе от риба тон във винегрет от мед и горчица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Филе от риба тон във винегрет от мед и горчица
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
21 мин.
Порции
2
"Това е най-вкусният начин за приготвяне на филе от риба тон, всички останали просто бледнеят пред него"

Необходими Продукти

  • риба тон - 2 бр. филе, 320 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус, едра, люспеста
  • За винегрет
  • ябълков оцет - 80 мл
  • зехтин - 100 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 2 - 3 с.л. на зърна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. или на вкус
  • копър - 1 ч.л. сух или пресен
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа всички продукти за винегрета, като чесъна пресовайте или настържете на фино ренде. Поставете рибните филета, така че да се покриват леко от тази марината, и приберете в хладилник за 30 минути до 1 час.

Загрейте две супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо дъно на силен огън. Ръснете малко едра люспеста сол на дъното и положете маринованите вече филета. Ще пръска леко в началото, затова се отстранете, за да няма инциденти.

Запечете две минути от едната страна и обърнете за още четири минути от другата. Това време е достатъчно за запечатване на филета със дебелина от сантиметър и половина. Ако вашите са по-дебели, гответе малко по-дълго. Отвътре трябва да останат розови, което не означава, че са сурови.

Може да сервирате пържената риба по два начина - топла, поднасяйки я веднага, полята с останалия винегрет, или охладена, пускайки горещите филета обратно в течността и оставяйки ги да поемат още от нея. Само не прекалявайте с времето за престой в маринатата.

Добър апетит! Филето от риба тон във винегрет от мед и горчица е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка: