Начин на приготвяне
Смесете в купа всички продукти за винегрета, като чесъна пресовайте или настържете на фино ренде. Поставете рибните филета, така че да се покриват леко от тази марината, и приберете в хладилник за 30 минути до 1 час.
Загрейте две супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо дъно на силен огън. Ръснете малко едра люспеста сол на дъното и положете маринованите вече филета. Ще пръска леко в началото, затова се отстранете, за да няма инциденти.
Запечете две минути от едната страна и обърнете за още четири минути от другата. Това време е достатъчно за запечатване на филета със дебелина от сантиметър и половина. Ако вашите са по-дебели, гответе малко по-дълго. Отвътре трябва да останат розови, което не означава, че са сурови.
Може да сервирате пържената риба по два начина - топла, поднасяйки я веднага, полята с останалия винегрет, или охладена, пускайки горещите филета обратно в течността и оставяйки ги да поемат още от нея. Само не прекалявайте с времето за престой в маринатата.
Добър апетит! Филето от риба тон във винегрет от мед и горчица е много вкусно.