Рагу от хек върху оризово канапе

Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Важно е да се хапва риба, но също така е важно и рибата да е вкусна, а тази е просто великолепна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. хек
  • сол - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • брашно - 3 - 4 с.л. за овалване
  • зехтин - 150 мл за пържене
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • грах - 400 г консерва
  • зехтин - 3 с.л.
  • червено вино - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за ориза
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте рибата. Нарежете я на парчета, дебели около 3-4 см. Осолете ги и ги поръсете с черен пипер, след което ги оваляйте в брашно. Загрейте зехтина и изпържете парчетата риба до златист цвят от двете страни, и ги дръпнете от огъня.

В дълбок съд сгорещете 3 с.л. зехтин и добавете нарязана на дребно глава лук, накълцани скилидките чесън и морков, нарязан на тънки ивички.

Запържете ги за 3-4 минути и прибавете доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Задушавайте около 10 минути и добавете граха, червеното вино, захарта, ригана и сол на вкус.

Прехвърлете изпържените парчета риба при зеленчуците и оставете още 10-15 минути да се готвят под капак.

Пригответе през това време ориза, като първо го измиете и го залеете с вода. Добавете олиото и го сложете да се вари. Когато омекне, го свалете от огъня и го овкусете с черен пипер, зеленчукова подправка и сол на вкус.

Сервирайте, като първо поставите в чиния канапе от ориз и върху него подредете рагуто от риба със зеленчуци.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар