Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бърканица с яйца със саздърма

Бърканица с яйца със саздърма

Бърканица с яйца със саздърма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Бързо хапване, които дори пълен новак в кухнята ще спретне за нула време"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • саздърма - 200 г
  • сол - 2 щипки на праза
  • черен пипер
  • кимион - 2 щипки
  • къри - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се средно голям стрък праз и се нарязва на полумесеци. Саздърмата се нарязва на кубчета, яйцата се разбиват в купа и започваме.

В тиган се загрява олио, запържва се нарязан праз с две щипки сол да омекне. Добавят се нарязаните кубчета саздърма, за да се запържат и те и накрая сипваме разбити яйца.

С дървена лъжица се бъркат, докато се сгъсти сместа. Поръсваме с млян черен пипер, кимион и къри.

Сервираме бърканите яйца с чаша вино. Лесно и много вкусно, идеално за бърза вечеря или обяд!

Бърканицата с яйца със саздърма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: