Доматена тосканска супа

09/12/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
"Ето я прословутата Доматена тосканска супа, която отдавна мечтаехме да опитаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а картофите, морковите и селърито - на кубчета.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковите, селърито и картофите, докато поомекнат. Добавя се чесънът и се запържва още около минута.

Налива се водата и като заври, се прибавят кубчето бульон, доматите, мащерката, босилекът, ригана, сол и червен пипер.

Намаля се котлонът и се прибавя лещата заедно с доматеното пюре. Оставя се 45 минути да къкри или докато омекне лещата. Ако е нужно, се добавя още вода.

Прибавя се кейлът, нарязан не много ситно.

Подправя се с още сол, ако трябва, и се оставя още няколко минути, преди да се отстрани от огъня.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар