Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско с туршия в картофен венец

Свинско с туршия в картофен венец

Свинско с туршия в картофен венец
Снимка: Гергана Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не е тежка царската корона, ако ти даваш да си хапваш колкото си поискаш свинско с туршия в картофен венец"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1 к.л
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 к.л.
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • зеленчуци от туршия
  • чушки - 4 бр.
  • домати - 4 бр. зелени
  • карфиол - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • за картофеният венец
  • картофи - 8 бр. средни
  • лук - 1 глава малка
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • зехтин - 100 мл
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета. Сложете го в дълбок съд и налейте олиото, малко вода и щипка сол. Задушете го около 30 минути, докато месото остане само на мазнина.

След това добавете подправките - червен и черен пипер, чесън на прах, мащерка, къри, и червеното вино. Разбъркайте.

Нарежете зеленчуците от туршия на средно големи парчета и ги добавете към месото.

Пържете още около 30 минути, докато зеленчуците омекнат и месото придобие хубав червен загар, като разбърквате често, за да не загори ястието.

През това време сварете и обелете картофите. Намачкайте ги с вилица или с преса.

Нарежете лука и магданоза на дребно и ги сложете при картофите. Подправете със зеленчукова подправка, прясно изцеден лимонов сок и зехтин. Разбъркайте и ако е необходимо, добавете още сол.

От така полученото картофено пюре в голяма чиния оформете венец. В средата на венеца поставете готовото месо с пикантни зеленчуци.

Украсете с резенчета лимон и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: