Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на късчета. Сложете го в дълбок съд и налейте олиото, малко вода и щипка сол. Задушете го около 30 минути, докато месото остане само на мазнина.
След това добавете подправките - червен и черен пипер, чесън на прах, мащерка, къри, и червеното вино. Разбъркайте.
Нарежете зеленчуците от туршия на средно големи парчета и ги добавете към месото.
Пържете още около 30 минути, докато зеленчуците омекнат и месото придобие хубав червен загар, като разбърквате често, за да не загори ястието.
През това време сварете и обелете картофите. Намачкайте ги с вилица или с преса.
Нарежете лука и магданоза на дребно и ги сложете при картофите. Подправете със зеленчукова подправка, прясно изцеден лимонов сок и зехтин. Разбъркайте и ако е необходимо, добавете още сол.
От така полученото картофено пюре в голяма чиния оформете венец. В средата на венеца поставете готовото месо с пикантни зеленчуци.
Украсете с резенчета лимон и сервирайте.