Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щолен»Коледните мини щолени на Labrex

Коледните мини щолени на Labrex

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Коледните мини щолени на Labrex
Снимка: marcheva14
1 / 3
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Ето ги и тези щолени, за които всички шушукат - вече и във вашата кухня с помощта на нашата рецепта"

Необходими Продукти

  • сушени плодове - 50 г, микс
  • стафиди - 50 г
  • бадеми - 50 г смлени, белени
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч . л.
  • захар - 75 г, кристал
  • ванилова захар - 1 пакет (10 г)
  • ромова есенция - 5 капки
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 150 г (маргарин), стайна температура
  • сол - 1 щ.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170-180 градуса.

Плоска тава покрита с хартия.

Сушените плодове се нарязват на ситно, стафидите също, бадемите се смилат в блендер.

В купата на миксера се изсипват плодовете, бадемите, добавя се мекото масло, разбърква се, яйцето, щипка сол и брашното, разбъркано с бакпулвера, ваниловата захар, капките ром, канелата, джинджифил и захарта. Размесва се за кратко на средна степен на миксера, а след това се доомесва на плот с ръце до получаване на гладка топка тесто.

Тестото се дели на две части, а всяка част се дели на малки парченца, от които се оформят фитили с дебелина на пръст или малко по-дебели от молив. Режат се на парченца с дължина около 4-5 см. Двете фитилчета се слагат едно до друго, а върху тях се поставя трето. Леко се притискат и се поставят в тавата, покрита с хартията.

Пече се на 180 градуса за около 12-15 минути или до хубав златист загар. След 12 минути трябва да се наглеждат, защото бързо прегарят. Долната им страна, дъното на всяка бисквитка трябва да е добре изпечено. Охлаждат се и се овалват обилно в пудра захар.

Щолените се съхраняват на хладно място за дълъг период от време - около 3 седмици.

Коледните мини щолени на Labrex са готови.

Източник: Labrex

Забележка: мини-щолените са работени изцяло с масло.

В оригиналната рецепта на Labrex не са добавени аромати като канела и джинджифил, добавих ги по собствен избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: