Начин на приготвяне
Фурна - 170-180 градуса.
Плоска тава покрита с хартия.
Сушените плодове се нарязват на ситно, стафидите също, бадемите се смилат в блендер.
В купата на миксера се изсипват плодовете, бадемите, добавя се мекото масло, разбърква се, яйцето, щипка сол и брашното, разбъркано с бакпулвера, ваниловата захар, капките ром, канелата, джинджифил и захарта. Размесва се за кратко на средна степен на миксера, а след това се доомесва на плот с ръце до получаване на гладка топка тесто.
Тестото се дели на две части, а всяка част се дели на малки парченца, от които се оформят фитили с дебелина на пръст или малко по-дебели от молив. Режат се на парченца с дължина около 4-5 см. Двете фитилчета се слагат едно до друго, а върху тях се поставя трето. Леко се притискат и се поставят в тавата, покрита с хартията.
Пече се на 180 градуса за около 12-15 минути или до хубав златист загар. След 12 минути трябва да се наглеждат, защото бързо прегарят. Долната им страна, дъното на всяка бисквитка трябва да е добре изпечено. Охлаждат се и се овалват обилно в пудра захар.
Щолените се съхраняват на хладно място за дълъг период от време - около 3 седмици.
Коледните мини щолени на Labrex са готови.
Източник: Labrex
Забележка: мини-щолените са работени изцяло с масло.
В оригиналната рецепта на Labrex не са добавени аромати като канела и джинджифил, добавих ги по собствен избор.