Начин на приготвяне
Изчистваме и настъргваме ябълките на едро ренде. Поръсваме ги с малко от захарта и ги оставяме да се отдели сокът им.
В купа натрошаваме бисквитите, прибавяме ядките, които сме нарязали или смели в блендер и стафидите.
Разтопяваме маслото и поливаме върху бисквитите още докато е горещо. Разбъркваме всичко.
Изцеждане сока от ябълките и ги прибавяме към сместа с бисквитите.
Добавяме останалата захар, канелата и заквасената сметана.
Отново разбъркваме и изсипваме в тавичка със свалящ борд (28 см), заравняваме и настъргваме шоколад за украса.
Покриваме формата с фолио за свежо съхранение и поставяме бисквитената торта в хладилник за 12 часа.
Бисквитената торта с ябълки е готова.
Коментари