Бисквитена торта с ябълки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бисквитена торта с ябълки
Снимка: Reneta Petrova
3 / 4
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Едно парче за нас, и едно парче пак за нас, защото вие все пак сте на диета, нали?"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Роден край с масло
  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 125 г
  • орехи - 100 г
  • стафиди - 100 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 250 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и настъргваме ябълките на едро ренде. Поръсваме ги с малко от захарта и ги оставяме да се отдели сокът им.

В купа натрошаваме бисквитите, прибавяме ядките, които сме нарязали или смели в блендер и стафидите.

Разтопяваме маслото и поливаме върху бисквитите още докато е горещо. Разбъркваме всичко.

Изцеждане сока от ябълките и ги прибавяме към сместа с бисквитите.

Добавяме останалата захар, канелата и заквасената сметана.

Отново разбъркваме и изсипваме в тавичка със свалящ борд (28 см), заравняваме и настъргваме шоколад за украса.

Покриваме формата с фолио за свежо съхранение и поставяме бисквитената торта в хладилник за 12 часа.

Бисквитената торта с ябълки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Petrova
Reneta Petrova
Аз добавих и капачка ром, а сметаната ми беше само 200гр. И пак се получи. Много лесна торта и без печене.
17.03.2018 19:57
1
1
Покажи всички подкоментари