Ястие с пшеница и овче месо
Jelo sa pšenicom i ovčjim mesom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Запеканки»Ястие с пшеница и овче месо

Ястие с пшеница и овче месо

Ястие с пшеница и овче месо
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
"Традиционно българско ястие, малко познато в наши дни - ястие с пшеница и овче месо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото се сварява със сол и се накъсва на дребно.

Пшеницата се накисва с кубчето бульон във вода - толкова, колкото да покрие количеството. Нарязваме лука наситно, гъбите - на филийки, моркова и картофа рендосваме. Маслините обезкостяваме и нарязваме на половинки.

В йенска тенджера с капак започваме да редим първо лука и късчетата месо - поръсваме леко със соев сос, после гъбите - поръсваме със черен пипер и сол, междувременно набъбналата пшеница - поръсваме с куркумата и чубрицата, моркова и картофите.

Поръсваме малко сол и черен пипер, поливаме с олио и добавяме малко вода, за да се покрие ястието, като не забравяме и бульона от накиснатата пшеница и нареждаме маслинките.

Затваряме капака и печем запеканката на 200 градуса до зачервяване и абсорбиране на течността.

Ястието с пшеница и овче месо е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: