Джинджифилови напукани меденки

10/12/2017
"Дядо Коледа ще посещава с предимство домовете, в които под елхата има поставени джинджифилови напукани меденки "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 260
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, меда, угасената в оцета сода, джинджифила и канелата. Разбъркайте до еднородност.

Пресейте брашното и го прибавяйте на порции към течността.

Замесете меко и гладко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Покрийте тестото с фолио и го оставете на хладно за около 15-20 минути.

От готовото тесто оформете топчета. Подредете топчетата в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете меденките на 180 градуса до лек загар. При печене те се напукват.

Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото и олиото.

Готовите сладки полейте с разтопения шоколад.

Престоялите сладки са още по-вкусни!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар