Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с бекон, гъби и сметанов сос

Спагети с бекон, гъби и сметанов сос

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Спагети с бекон, гъби и сметанов сос
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Романтични, вкусни и толкова ароматни, че нямаме търпение да ги опитаме - а вие?"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • готварска сметана - 500 мл
  • мариновани гъби - 250 г
  • кисели краставички - 300 г
  • пушен бекон - 400 г
  • кашкавал - 150 г
  • риган - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода според описанието на опаковката. След като са сварени, излейте излишната вода.

Загрейте олиото в подходящ съд и докато е горещо, залейте спагетите с него - така няма да залепнат.

В дълбок тиган нарежете на малки парчета бекона. Добавете нарязаните на ситно чесън, краставички и гъби. Гответе на котлона, докато се запече беконът.

Прибавете ригана и сол на вкус. Разбъркайте добре.

Добавете готварската сметана и нарязания на кубчета кашкавал и разбъркайте.

Гответе, докато се сгъсти сосът.

Сервирайте спагетите залети отгоре със сметановия сос заедно с чаша студено бяло вино.

Спагетите с бекон, гъби и сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: