Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Бухнали кифлички с локум

Бухнали кифлички с локум

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Бухнали кифлички с локум
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
11
"Ако някой ти поднесе за закуска бухнали банички с локум, значи със сигурност те обича"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • суха мая - 1 бр. /7 г/
  • локум - 200 - 300 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете захарта, прясното мляко, маята, олиото и яйцата, като оставите единия жълтък за намазване.

Омесваме меко тесто. Взимате топка тесто и разточвате в кръг. Режем на триъгълници и в края на всеки слагаме парче локум.

Може да нарежете локума на малки парченца, може и на по-големи - по ваш вкус.

Готовите оформени кифлички сложете в намаслена тава. Оставете да втасат на топло за около час-два и ги намажете с разбития жълтък.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Поръсете с пудра захар кифличките преди сервиране.

Бухналите кифлички с локум са много апетитни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: