Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Зимен гювеч със свинско месо и зеленчуци

Зимен гювеч със свинско месо и зеленчуци

Зимен гювеч със свинско месо и зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Редно е приказките да завършват така И е три дни яли зимен гювеч със свинско месо и се веселили"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг без кост
  • картофи - 1 кг
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • морков - 2 бр.
  • зелени пиперки - 2 бр.
  • кромид лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • грах - 1 ч.ч
  • зелен фасул - 400 г
  • бамя - 500 г
  • домат - 1 бр.
  • чесън - 1/2 глава
  • растителна мазнина - 80 мл
  • бяло вино - 150 мл
  • бульон - 1 л
  • черен пипер - млян
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана обелваме и нарязваме на кубчета, като посоляваме, за да изчезне горчивината му.

Почистваме тиквичките и картофите и тях също нарязваме на кубчета, а морковите, чушките, праза и лука - на шайби и полумесеци.

Ако гювечът се прави в глинен съд, започва подреждането на зеленчуците, но аз го правих в огнеупорен съд и изсипах всички съставки, разбърках добре, като прибавех и нарязания на ситно магданоз и подправките.

Отгоре поставих и месото, което предварително сме запържели в тиган.

Поливаме с тънка струя растителна мазнина, а накрая наливаме около 2 ч.ч. от бульон и бялото вино.

Покриваме с фолио и поставяме във фурна на 220 градуса до готовност, но преди да извадим, отстраняваме фолиото и оставяме да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: