Патладжанени рулца с плънка от кайма

12/12/2017
Иво
отИвоНовак1
"Сещате ли се за по-основателна причина веднага да зарежете диетата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват на тънки филийки по дължина. Посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок около 15-20 мин.

Измиват се обилно с вода от солта и пусналият сок. Загрява се тиган с малко мазнина. Всяка филийка от патладжана се пържи много малко до омекване, за да може да се завие на рулце.

Омесва се каймата с подправките и ситно нарязания лук, добавя се яйцето за спойка.

Взема се от каймата, поставя се в широката част на патладжана и се навива на рулце. Така се завиват всички патладжанени рулца, след което се нареждат в тавичка.

Заливат се с доматеното пюре и малко мазнина. Ако пюрето е много гъсто, се добавя и малко вода. Пече се около 40 мин на средна температура 220 градуса

Много са вкусни!

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар