Ципура на тиган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ципура на тиган
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Не отделяйте много време да готвите тази риба! Отделете време да ѝ се насладите в компанията на скъпи приятели!"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 броя
  • брашно - фино царевично
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • орехи - 50 - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ципури осолете и поръсете с черен пипер. Накиснете ги в 1 ч.ч. бяло вино за 15-20 минути.

Загрейте мазнина за пържене. Объркайте брашно с чесъна на прах, смлените орехи.

Овалвайте всяка риба в брашняната смес и я слагайте да се изпържи равномерно от двете страни.

В мазнината от готовите ципури запържете скълцания лук. Щом омекне, долейте виното от готвенето и изчакайте да се редуцира.

Към соса изцедете 1/2 лимон и подправете с малко сол и черен пипер на вкус.

Поднесете ципурите в чиния с гарнитура от зеленчуци, а соса сложете в сосиера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

скумрията
скумрията
Като гледам ципурата ,не ми изглежда да е на тиган .По-скоро е на скара.
12.07.2013 21:56
3
илиян
илиян
каде видяхме орехи ?
04.06.2013 13:08
3