Крем ашуре

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
27/09/2012
"Полезен, вкусен и класически десерт със спомени от детството ни"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 629
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете груханата пшеница, измийте я и сложете да се вари на слаб котлон, докато омекне. При нужда долейте още малко водичка по време на варенето и разбърквайте редовно и внимателно.

Отцедете от излишната вода и отделете 1/3 от него. Останалото жито претрийте през цедка или го пасирайте.

Добавяте към полученото пюре заделеното жито, захарта, смлените орехи, стафидите и нишестето, разтворено предварително в 100 мл студена вода. По желание добавете и капки ванилова есенция.

Получената каша сипете в съд на котлона и варете за около 7-8 минути, като бъркате. След това ароматизирайте ашурето с розова вода (ако не сте добавили ванилия) и разпределете в купички.

Поръсете с канела, орехи и накиснати във вода и отцедени стафиди. Поднесете крем ашуре, след като е напълно изстинал и леко желиран.

Рейтинг

5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар