Начин на приготвяне
В купа чукваме яйцата, добавя се захар и разбъркваме с телена бъркалка. Добавя се олиото, ванилия, канела, нескуик, мед и отново се разбърква добре с вилица. Прибавя се типовото брашно и содата, замесва се тесто, да не лепне.
Разделя се на две части /по-лесно се работи/ и разточваме кръгла кора. С чашка 4-5 см изрязваме кръгчета и нареждаме върху хартия за печене на разстояние. Може да се изрежат и цветенца, еленчета и други формички. Печем в загрята фурна 180 градуса около 8 минути изваждаме да се охладят.
Мармаладът се разрежда с малко вода, да може да се маже, и слепваме формите две по две. Нареждат се върху решетка.
Загрява се масло в микровълнова да се разтопи, добавя се течният шоколад и разбъркваме на еднородна смес, да е течно. Сипва се във фунийка от хартия за печене с отрязано леко връхче.
Украсяваме всяка меденка с разтопения шоколад като решетка небрежно и оставяме да стегне.
Нареждат се в кутия и оставяме до празниците.
По-вкусни меденки не съм правила.
Весели празници!