Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Слепени коледни меденки с шоколад

Слепени коледни меденки с шоколад

Слепени коледни меденки с шоколад4 / 4
13/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Колкото по-вкусни са Коледните меденки, толкова по-хубав подарък може за очаквате от Дядо Коледа"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • олио - 100 мл
  • мед - 3 - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • канела - 1 ч.л.
  • нескуик - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • типово брашно - 700 г
  • за слепване
  • мармалад - от калъп
  • вода - 3 - 4 с.л.
  • за украса
  • масло - 1 с.л.
  • течен шоколад - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцата, добавя се захар и разбъркваме с телена бъркалка. Добавя се олиото, ванилия, канела, нескуик, мед и отново се разбърква добре с вилица. Прибавя се типовото брашно и содата, замесва се тесто, да не лепне.

Разделя се на две части /по-лесно се работи/ и разточваме кръгла кора. С чашка 4-5 см изрязваме кръгчета и нареждаме върху хартия за печене на разстояние. Може да се изрежат и цветенца, еленчета и други формички. Печем в загрята фурна 180 градуса около 8 минути изваждаме да се охладят.

Мармаладът се разрежда с малко вода, да може да се маже, и слепваме формите две по две. Нареждат се върху решетка.

Загрява се масло в микровълнова да се разтопи, добавя се течният шоколад и разбъркваме на еднородна смес, да е течно. Сипва се във фунийка от хартия за печене с отрязано леко връхче.

Украсяваме всяка меденка с разтопения шоколад като решетка небрежно и оставяме да стегне.

Нареждат се в кутия и оставяме до празниците.

По-вкусни меденки не съм правила.

Весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: