Пълнени пилешки руладини

Пълнени пилешки руладини
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нещо изискано за онези, на които държите - приготвяйте и хапвайте с много удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • топено сирене
  • кисели краставички - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото месо и с помощта на остър нож, го нарежете на тънки пържоли. Разстелете ги и върху всяка поставете по дължината топено сирене и кисели краставички (аз ги нарязах на ленти, защото така ще се завие по-лесно).

Навийте месото на руло. Поръсете със сол и черен пипер. Поставете в чиния и оставете за половин час в хладилника.

В една чиния сложете брашното, в друга галетата, а в трета разбийте яйцето. Извадете руладините от хладилника.

Оваляйте първо в брашно, яйце и накрая в галета. Изпържете в предварително загрято олио до приятен златист загар. Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Бележка: Ако желаете, можете преди да ги приберете в хладилника, да ги оваляте в брашното, яйцето и галетата. Вадите и пържите веднага тези Пълнени пилешки руладини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: