Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Маджун от захарно цвекло

Маджун от захарно цвекло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Маджун от захарно цвекло2 / 2
30/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Ретро рецепта за сладко лакомство, която няма как да пропуснем да ви припомним"

Необходими Продукти

  • захарно цвекло - 10 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате.

Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно.

Сокът от червеното цвекло се прецежда и слага да се вари в съд на котлона, докато се получи гъстотата на мед и наситено тъмен кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Имам достатъчно маджун от захарно цвекло
05.06.2021 21:52
Мимс
Мимс
Спомням си като малка съм яла маджун, който беше тъмно кафяв на цвят, почти черен. Ще пробвам и дата варианта с цедене и този с първо варене и после изцеждане. Това е един невероятен спомен от детството ми. Благодаря за рецептата :-)
12.10.2013 01:36
1
bistra
bistra
zaharnoto cveklo e bqlo ot 3 godini si varq madjun i go prodavam no tazi recepta ne e pravilna pirvo se narqzva cvekloto na edro posle se vari 6 casa precejda se i sokit se vari okolo 4 casa dokato se sgisti no na cvqt pirvo e jilto posle kato izstine stava kafqva no pri golqmo kolicestvo izglejda cerno
19.06.2013 08:19
2
1
Покажи всички подкоментари
М.Стоев
М.Стоев
Има неточности в рецептата.
Захарното цвекло е бяло на цвят, а червеното - е, знаете какво е.
В рецептата се посочва варене до получаване на тъмен кафяв цвят, който няма как да се получи ако цвеклото е бяло...
Моля, уточнете!
01.06.2013 15:53
1
1
1
Покажи всички подкоментари