Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Терин»Празничен тиквен терин с блат от извара и сметанова заливка

Празничен тиквен терин с блат от извара и сметанова заливка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Празничен тиквен терин с блат от извара и сметанова заливка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
16/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Изискан терин с тиква за специалните моменти"

Необходими Продукти

  • извара - 250 г
  • стафиди - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 200 г
  • брашно - 400 г + още 1 супена лъжица
  • заквасена сметана - 250 г
  • тиква - 100 г
  • захар - на вкус
  •  
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквата на парченца и поставяме в съд с подсладена вода да ври. В съд смесваме изварата с маслото и яйцето.

Към тях прибавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме добре. Готовото получено тесто прибираме за известно време в хладилника.

Намазваме терина с масло, поръсваме със захар и поставяме тестото, което предварително сте разточили.

Така го поставяме, че част от него да покрие 1-2 сантиметра от стените на съда. Поставяме стафидите във вряща вода.

Течността от готовата тиква отцеждаме и разпределяме плодовете върху основата, като поръсваме със захарта.

В съд разбиваме яйцата със заквасената сметана и 1 супена лъжица брашно. С готовата смес заливаме отгоре самата плънка.

Поставяме във фурната и печем до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: