Начин на приготвяне
Нарязваме тиквата на парченца и поставяме в съд с подсладена вода да ври. В съд смесваме изварата с маслото и яйцето.
Към тях прибавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме добре. Готовото получено тесто прибираме за известно време в хладилника.
Намазваме терина с масло, поръсваме със захар и поставяме тестото, което предварително сте разточили.
Така го поставяме, че част от него да покрие 1-2 сантиметра от стените на съда. Поставяме стафидите във вряща вода.
Течността от готовата тиква отцеждаме и разпределяме плодовете върху основата, като поръсваме със захарта.
В съд разбиваме яйцата със заквасената сметана и 1 супена лъжица брашно. С готовата смес заливаме отгоре самата плънка.
Поставяме във фурната и печем до зачервяване.