Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Пилешка мусака със сметанова заливка

Пилешка мусака със сметанова заливка

Пилешка мусака със сметанова заливка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Каквото ида си говорим, с пилешко месо се прави толкова вкусна мусака, че е задължително да си сипете допълнително"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. големи
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • зелен лук - 5 - 6 бр. пера
  • олио - 2 с.л.
  • шарена сол
  • чубрица
  • риган
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 100 г готварска
  • кисело мляко - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на полумесеци с дебелина 0.5-1 см. Сваряват се за 8-10 минути, да не станат на каша.

В тавичка 24 см намазана с олио се нареждат на дъното поръсваме с шарена сол и чубрица.

Сварено пилешко бутче се обезкостява, кожата се хвърля и нарязваме на ситно месото заедно с почистен лук стар и пресен.

В тиганче с олио се запържва лук и месо, овкусяваме на вкус с подправките. Сипват се върху картофите.

Разбиват се две яйца със сметана и кисело мляко. Добавя се и малко сол, заливката се разпределя отгоре с лъжица да покрие продуктите.

Печем в загрята фурна 180°C за 25-30 минути да стегне отгоре и готово.

Нарязва се на квадрати мусаката и сервираме със салата или туршия според сезона.

Лесно и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: