Празнични хапки с гъши дроб

17/12/2017
"Изискано предложение за специалните моменти "
Приготвяне10 мин.
Готвене7 мин.
Общо17 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 342
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • гъши дроб - 200 - 250 г пресен
  • хляб - около 5 - 6 тънки филийки от франзела
  • сол - едра на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сладко - по избор (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Охладете добре гъшия дроб и когато е добре стегнат го почистете от видими жилички по повърхността. Нарежете го на 2-сантиметрови парченца и оставете на стайна температура, за да се отпусне за около 20 минути.

2. Поръсете с черен пипер и много малко сол и запечете на сух тиган за минута от всяка страна при силен огън.

3. Оставете върху кухненска хартия или в чиния предварително нагрята в микровълнова фурна, за да се поддържа топъл деликатесът ни. В част от мазнината, която е отделил в тигана гъшият дроб, запечете хлебчетата. Те ще я поемат и ще станат много вкусни.

4. Поставете върху всяко хлебче парченце фоа (гъши дроб) и поръсете с едра сол и още черен пипер, ако желаете.

5. Поднесете хапките топли, като чудесно може да ги комбинирате с карамелизиран лук или сладко по избор (най-подходящо би било от боровинки или портокал, балсамова редукция също е удачен вариант).

Подходящи са за празнични поводи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар