Безглутенови кантучини

Ирена ХристоваИрена Христова
Чирак
4717871184
Безглутенови кантучини
Снимка: Ирена Христова
1 / 5
19/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
13
"Специално предложение - кантучини за хора, които страдат от глутенова непоносимост"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 3/4 ч.ч.
  • ябълково брашно - 1/4 ч.ч.
  • стевия - 2 таблетки или друг подсладител
  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 50 мл /го гъсто тестото/
  • сол - 1 щ.
  • лимонова кора - настъргана
  • орехи - 5 - 6 бр. начупени едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на купата, в която ще месите изкушаващите кантучини, натрошете на прах хапчетата стевия. Добавете щипкта сол, яйцето, лимоновите корички. Изсипете брашното и разбъркайте.

Всичко се разбърква с ръка. Понеже се получи доста суха топка, добавих малко вода /около 50 мл, на око/ до гъсто тесто.

Накрая се добавят ореховите ядки /или друг вид ядки по избор/ и се разбърква, за да се разпределят равномерно в тестото. Умишлено ядките са на едри парченца, за да се усещат и хрупкат в бисквитките.

Можете да добавите и стафиди. Аз не го направих. Тестото се оформя на продълговата франзела и се поставя в тава с хартия за печене. Пече се на 160 градуса за 20-30 мин. Наблюдавайте.

Трябва да се образува коричка, но да остане меко отвътре. След изпичане нарежете франзелата на тънки филийки и ги сложете във фурната отново за 10 мин. да станат хрупкави бисквитки.

Оставете да изстинат и поднесете. Весели празници и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: