Начин на приготвяне
На дъното на купата, в която ще месите изкушаващите кантучини, натрошете на прах хапчетата стевия. Добавете щипкта сол, яйцето, лимоновите корички. Изсипете брашното и разбъркайте.
Всичко се разбърква с ръка. Понеже се получи доста суха топка, добавих малко вода /около 50 мл, на око/ до гъсто тесто.
Накрая се добавят ореховите ядки /или друг вид ядки по избор/ и се разбърква, за да се разпределят равномерно в тестото. Умишлено ядките са на едри парченца, за да се усещат и хрупкат в бисквитките.
Можете да добавите и стафиди. Аз не го направих. Тестото се оформя на продълговата франзела и се поставя в тава с хартия за печене. Пече се на 160 градуса за 20-30 мин. Наблюдавайте.
Трябва да се образува коричка, но да остане меко отвътре. След изпичане нарежете франзелата на тънки филийки и ги сложете във фурната отново за 10 мин. да станат хрупкави бисквитки.
Оставете да изстинат и поднесете. Весели празници и да ви е сладко!