Начин на приготвяне
За да направим новогодишната трапеза по-красива, ви предлагам следния начин за поднасяне на различни ароматни сирена. Можете да замените посочените в рецептата и с други, както и да добавите още според вкуса си.
Задължително е само сиренето манчего, с което ще направим елхичка, но за тази цел то не трябва да е от най-зрелия вид, а полузряло, тъй като в противен случай парченцата биха се начупили.
Порциите в рецептата са 4, но ако сте по- голяма компания, разбира се, увеличете количествата. Първо изготвяме елхичката, като за тази цел си набавяме дървена клечка.
В основата ѝ нанизваме парченце сирене, с което да я задържим изправена, и останалото сирене манчего правим на триъгълничета - няколко по-големи, няколко средни и накрая по-малки.
Нанизваме по-големите в основата и завършваме постепенно с останалите. Донанизване и на най- малките и получаване на красива елха. По клонките ѝ разпръскваме хамон на парченца и накълцан зелен лук, а от червената чушка изрязваме и поставяме звезда на върха.
Останалите сирена режем на произволни парченца и подреждаме небрежно около елхата. Украсяваме с още червена чушка и див лук.
Поръсваме със зрънца от нар и поднасяме със сладко по избор.
Съвет: Не сервирайте сирена директно от хладилника, а оставете да престоят на стайна температура поне 20 минути, за да пуснат аромата си.
Добър апетит и весел празник!