Начин на приготвяне
Поднасям ви микс от сирена и кашкавали, с които да впечатлите вашите гости с разнообразни комбинации.
Разбира се изборът и съчетанията зависят от вашите предпочитания и вкус.
Моят избор е класически - микс от сирена, подходящи за празник, специални поводи, парти или коктейл.
Сирената са специфичен деликатес с висока хранителна стойност и масленост. Млечните продукти са наситени с белтъчини и мазнини.
Те притежават специфичен аромат и вкус с подправки или плодове, както и типични за някои от сините сирена плесенни нишки.
Вината, подходящи като комбинация със сирената, са Шардоне, Кианти или Совиньон блан за моцарелата.
Сините сирена си подхождат с вина като Каберне Совиньон, Порт, Ризлинг или някои розета.
Чедърът е едно от най-предпочитаните съчетания с червено вино. Неговата комбинация от вина са Шардоне, Пино ноар, Риоха, Мерло.
Към платата от сирена се добавят сезонни плодове, ядки или плодови желета.
Можете да ги поднесете в съчетание с ягоди, ананас, грозде, смокини, карамелизирани праскови и други.
Сирената се нарязват. Кашкавалът е нарязан в магазина. Моцарелата оваляйте в малко риган.
Ананасът нарежете на резени, след което обвийте в резен хамон.
За свежест и колорит посипете орехови ядки и пресни ягоди.
Весел купон и наздраве!
Коментари