Крем с грис

Веселина КацареваВеселина КацареваПомощник Готвач68
19/12/2017
"Класическо кремче с грис със свежа нотка на кафе - препоръчваме от сърце "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 748
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • грис - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • инстантно кафе - 2 ч.л. кафе еспресо (на Нескафе)
  • захар - 2 с.л. (или на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се изпича в тиган до златист загар. Към него се прибавят прясното мляко, малко по малко захарта, като непрекъснато се бърка.

Накрая се прибавя малко кафе, колкото да ароматизира крема.

Ври при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Имайте предвид, че след като изстине, кремът се сгъстява още повече.

Когато се налее в чаши, се изчаква да изстине малко и се поръсва с останалото кафе (през цедка, за да стане на прах).

Кремът може да се консумира както топъл, така и студен.

Бон апети!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар