Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Коледни гевречета с малини

Коледни гевречета с малини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Коледни гевречета с малини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Не знаем по това време на годината откъде ще намерите малини, но ако намерите, знаем страхотна рецепта за коледни гевречета с малини"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г плюс за доизмесване
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 6 с.л. с връх + за поръсване
  • ванилова захар - 1 пакетче (8 - 10 г)
  • мая - 16 г. прясна
  • ром - 2 с.л.
  • портокали - 1 бр. кората
  • малинов сироп - 2 с.л. концентриран
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 15 г
  • малиново сладко - около 200 г за плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затопленото мляко със 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 7-8 минути.

Пресейте брашното в купа и формирайте кладенче, в което сипете водата, захарта, олиото, рома, малиновия сироп, кората от портокал, настъргана на фино ренде, и едното яйце плюс белтъка на второто. Жълтъка заделете за намазване.

Щом маята втаса, сложете и нея и замесете меко и еластично тесто. Ще ви лепне, но не трябва да добавете прекалено брашно, за да не стане твърдо тестото. Работете го 8-10 минути, като намазнявате ръцете си от време на време.

Върнете в купата и оставете да втаса за 1 час и 20 минути на топло. Може да оставите в загрята на 30 -35 градуса фурна, за да ускорите този процес.

Втасалото тесто разделете на две равни части и всяка разточете на приблизително правоъгълна кора. Едната кора намажете със разтопено масло, поръсете със захар и намажете със сладкото. Захлупете с другата и напречно нарежете на ивици от по 4-5 см.

Всяка ивица усуквайте и после съединявайте краищата, за да се получи дебело геврече. Подредете в тавичка покрита с хартия за печене и оставете гевречетата да бухнат и удвоят обема си за още 30-40 минути.

Намажете с разбитият с малко мляко жълтък и изпечете за 25-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Да ви е сладко и празнично! Коледните гевречета с малини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Чудна рецепта, прекрасна визия, а вкусът, който предусещам ме кара да протегна ръка и да опитам от пухкавелките с малинен аромат! Мастър Шеф все още набира кандидати, там ти е мястото, талантливо момиче!
20.12.2017 12:38
1
1
Покажи всички подкоментари