Празничен сладкиш с маково семе и ром

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
12
30
3
23/12/2017
"Всякакви сладкиши сме опитвали, но този определено е сред най-вкусните, затова го препоръчваме от сърце "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 234
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото се смесват много набързо, ако тестото е много ронливо, може да се добави 1 с.л. прясно мляко. Оформя се на топка и се оставя за около час в хладилника, покрито с фолио.

Грисът се сварява с млякото и захарта и в още топлия крем се добавят маслото и макът, а като се охлади малко сместа, и нарязаната на дребни кубчета круша и яйце. И се ароматизира с ванилия и ром.

Може да се наложи да добавите още мляко, защото има различен грис, трябва да е с гъста консистенция.

От млякото и 1/2 пакетче пудинг се сварява кремче. Добавяйте постепенно захарта и опитвайте, защото в готовите смеси има захар.

Докато е топло, се добавя маслото, а като поизстине и яйцата (поотделно жълтъците и разбитите на сняг белтъци).

В намазана с масло форма (с диаметър 24-26 см) се разстила тестото, като се изтегля и нагоре по стената (получава се доста тъничко). Изсипва се маковата смес и най-отгоре пудинговата заливка.

Пече се 1 час на 150-160 градуса с вентилатор (без предварително загряване на фурната) или на 180 градуса без вентилатор в предварително загрята фурна.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Силвия Лилова
Интересна рецепта. Определено трябвс да се пробва. Гледам, че сте я качили в конкурса на Розали. Успех Ви желая!
0
0