Коледни курабийки с какао

Коледни курабийки с какао
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Вкусни сладки за най-ароматното и празнично време от годината"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта да се разтопи подсладителят. Добавя се разтопена мас, а в киселото мляко се разбиват бакпулверът и содата да шупне.

Сипва се при яйцата, добавят се ванилия и една чаша брашно. Разбърква се и още докато е рядка смес, се отделя половината тесто. В него се добавя какаото и се разбърква добре, после се замесва гладко, кафяво тесто.

Останалата част се замесва с брашно и се получава едно бяло и едно кафяво топче. Разточва се тънка бяла кора и с чашка се изрязва кръгче, а в средата кръгче с по-малък диаметър.

Същото се прави и с кафявото тесто. Разменят се средните кръгчета (бялото в кафяво, а кафявото в бяла бисквита).

Вторият вид сладки се оформят от два фитила, бял и кафяв, като се усукват и нарязват на парчета.

Третият вид са цветя от малки бели топчета, в средата са с едно кафяво топче. Нареждат се сладките в тава върху хартия и печем в загрята фурна на 180 градуса около 10 минути. Изваждат се и охладени се нареждат в чиния. Весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: